2015. március 11., szerda

Az álomból lesz a valóság





Sokan azt tapasztalják , hogy az embe­rek több­sége fél attól, hogy nagy, ambi­ci­ó­zus célo­kat tűz­zön ki maga elé és elkezd­jen dol­gozni ezek meg­va­ló­sí­tá­sán. Ott­hagyni a főál­lást, elin­dí­tani egy vál­lal­ko­zást, bele­vágni egy épít­ke­zésbe, elköl­tözni, elkez­deni a főis­ko­lát, meg­írni egy köny­vet, kilépni egy rom­boló kap­cso­lat­ból; néhány példa olyan álmokra, ami­ket évekig-évtizedekig halo­gat­nak az emberek.
Tulaj­don­kép­pen nem ok nél­kül. Ami­kor fejest ugrunk a bizony­ta­lan­ság folyó­jába, akkor menet köz­ben meg kell tanul­nunk kezelni olyan dol­go­kat, amikre sem az isko­lák, sem a csa­lád nem tud­tak elő­ze­te­sen fel­ké­szí­teni. Sok min­den fog tör­ténni, ami pró­bára teszi men­tá­lis álló­ké­pes­sé­ge­det, ha iga­zán magasra teszed a lécet. Itt van ezek­ből 12:

1. Kilépsz a komfortzónádból.

Ha bent maradsz, nem fejlődsz. Kint viszont hideg van és vonyí­ta­nak a far­ka­sok. Nem kel­le­mes. Ha azon­ban kitar­tasz, egy pon­ton már nem is érted, hogyan gon­dol­hat­tad kom­for­tos­nak a korábbi helyzetet.

2. Halálra leszel rémülve.

Füg­get­le­nül attól, hogy muta­tod vagy sem, a gyom­rod­ban ott van ez a „jaj, mi lesz” érzés. Iga­zá­ból soha nem is fog elmúlni, csak meg­ta­nu­lod kezelni.

3. Sok­szor elbizonytalanodsz.

Mar­can­golni fogod maga­dat, hogy miért is kel­lett ebbe az egészbe bele­vágni. Ha a kör­nye­ze­ted­ben erre még rá is erő­sí­te­nek, akkor a kétely gyö­ke­ret ver és pokollá teheti az életed.

4. Csá­bí­tást érzel, hogy abba­hagyd és vissza­térj a „biztonsághoz”.

Olyan, hogy biz­ton­ság, nem léte­zik. Van biz­tos állás? Nin­csen, ahogy vál­ság­álló vál­lal­ko­zás, konf­lik­tus­men­tes házas­ság, garan­tált nyug­díj sincs, bárki bár­mit mond. Csak bizony­ta­lan­ság van, és egye­dül tőled függ, hogy mennyire vagy képes alkal­maz­kodni hozzá.

5. Meg­kérdő­je­le­zed a saját épelméjűségedet.

Lesz­nek pil­la­na­tok, ami­kor arra gon­dolsz, hogy iga­zá­ból nem is vagy nor­má­lis, hogy belevágtál.

6. Több ismerős/rokon ki lesz akadva.

Nem lehet min­den­ki­nek a ked­vére tenni. Sokan fog­nak kri­ti­zálni. A leg­ve­szé­lye­sebb az a kri­tika, ami a csa­lád­ból jön. A csa­lád­ta­gok jó szán­dék­tól vezé­relve mond­ják el – sok­szor hát­tér­tu­dás, kép­zett­ség és a tények isme­rete nél­kül -, hogy ők mit csi­nál­ná­nak a helyed­ben. Véle­mé­nyek­kel tele a pad­lás; azt csi­náld, amit a szí­ved diktál.

7. Meg­ta­pasz­ta­lod, hogy mi min­denre vagy képes.

Rá fogsz jönni, hogy kb. 100x nagyob­bak a tar­ta­lé­kaid, a tehet­sé­ged és a kitar­tá­sod, mint azt valaha is gon­dol­tad volna.

8. Rádöb­bensz a saját értékedre.

Min­denki tehet­sé­ges vala­mi­ben. Van olyasmi, amit CSAK TE tudsz adni az embe­rek­nek; olyan dolog, ami jobbá teszi az éle­tü­ket. Tudod már, hogy mi ez?

9. Talál­kozni fogsz hasonló gon­dol­ko­dású emberekkel.

A régi ismerő­sök és bará­tok eltűn­nek, de ne sírj értük! Lesz­nek újak, akik majd sok­kal job­ban megértenek.

10. Rájössz, hogy vala­ho­gyan min­dig túléled.

Kell hozzá bizo­nyos idő, de egy­szer csak rádöb­bensz, hogy vala­ho­gyan min­den meg­ol­dó­dik. Ahogy a nagy­ma­mám mondta: „Úgy még soha nem volt, hogy vala­hogy ne lett volna!” Tri­vi­á­lis­nak tűnik, de egy­ál­ta­lán nem az. Az összes pont közül ezen kell talán a leg­töb­bet agyalni, hogy mit is jelent.

11. Meg­ta­pasz­ta­lod a hit erejét.

Szinte min­denre a fen­tiek közül a hit a meg­ol­dás. Új dimen­zi­ó­ját fogod meg­ér­teni ennek az egy­szerű kis szó­nak az álmaid felé vezető úton.

12. Őszin­tén cso­dál­kozni kez­desz, hogy miért is nem fog­tál bele már jóval korábban.

Ha hiszed, ha nem, ami­kor meg­csi­nál­tad, egyet fogsz csak bánni: azt, hogy miért vár­tál ennyi ideig. Ezekre a pil­la­na­tokra kell vissza­em­lé­kezni, ami­kor új kihí­vás előtt állsz. Bizony­ta­lan­ság min­dig lesz, de a siker min­de­nért kárpótol.
Iga­zá­ból nincs is válasz­tá­sunk. Ha mara­dunk a kom­fort­zó­ná­ban, előbb-utóbb tör­té­nik valami, ami kidob onnan. Jobb, ha önként kilé­pünk, és meg­ta­nul­juk kezelni a fen­ti­e­ket, mert ez a kulcs a 21. szá­zad­ban a siker­hez. Neve is van: Érzelmi Intel­li­gen­cia.

http://litzlercoffee.com/

Számítok a véleményedre! Megkereslek, ha szeretnél hozzám szólni, vagy ha kérdésed van klikkelj ide 

info@litzlercoffee.com

+36 30 23 33 571   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése