2014. december 30., kedd

Egyfajta kávéivási szokás


Gondolj arra, képzeld magad elé a képet, amikor a kb. 2000 m-es magasságban, a kávéültetvényről, a hegyekből hazafelé tartó, brazil munkás kissé fáradtan, megállítja az öszvérét, leszáll megpihenni.
Széles karimájú kalapjának is helyet talál. Tüzet rak, előveszi a serpenyőjét, az öszvéren elhelyezett tarisznyájából.
Előkerül a kisebb zacskóból, a nem régen szedett, válogatott szemes kávé, a jó fajtából, arabika.


     Lassan pörkölődik, de az illata már sokat elárul, az idei termésről.  
Van nála minden, kicsit összetöri, porítja, előkerül a forró víz is! A nagyobb bögrébe tölti, mégsem marad egy csepp sem az alján, hosszan kortyolgatta, lassan. Ízlelgette, ízlelgette, az igazi kávé ízét. Jól esően nyújtózkodik, ül még egy ideig, de felfrissülve, ismét a nyeregben látod, hosszú még az út.                                                                                                                       



Igen! Ott van most előtted a kép, érzed a kávé ízét Te is, pedig már alig látni az embert, egyre távolodik.
Kérlek, ízleld meg az én kávémat is.


A két kávé néhány tulajdonsága feltétlenül megegyezik. Nincs bennük színezék, ízfokozó, tartósító, néhány E jelű, ki tudja micsoda. Ja, igen, az enyémben van ganoderma.
Szeretnél olvasni a ganodermáról?
http://www.litzlercoffee.com - az egészséges kávé, az egészséges étrend alapja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése