Gondolj
arra, képzeld magad elé a képet, amikor a kb. 2000 m-es magasságban, a
kávéültetvényről, a hegyekből hazafelé tartó, brazil munkás kissé
fáradtan, megállítja az öszvérét, leszáll megpihenni.
Széles karimájú kalapjának is helyet talál. Tüzet rak, előveszi a serpenyőjét, az öszvéren elhelyezett tarisznyájából.
Előkerül a kisebb zacskóból, a nem régen szedett, válogatott szemes kávé, a jó fajtából, arabika.
Lassan pörkölődik, de az illata már sokat elárul, az idei termésről.
Van
nála minden, kicsit összetöri, porítja, előkerül a forró víz is! A
nagyobb bögrébe tölti, mégsem marad egy csepp sem az alján, hosszan
kortyolgatta, lassan. Ízlelgette, ízlelgette, az igazi kávé ízét. Jól
esően nyújtózkodik, ül még egy ideig, de felfrissülve, ismét a nyeregben
látod, hosszú még az út.
Igen! Ott van most előtted a kép, érzed a kávé ízét Te is, pedig már alig látni az embert, egyre távolodik.
Kérlek, ízleld meg az én kávémat is.
A két
kávé néhány tulajdonsága feltétlenül megegyezik. Nincs bennük színezék,
ízfokozó, tartósító, néhány E jelű, ki tudja micsoda. Ja, igen, az
enyémben van ganoderma.
Szeretnél olvasni a ganodermáról?
http://www.litzlercoffee.com - az egészséges kávé, az egészséges étrend alapja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése