2015. február 16., hétfő

A célok kitűzése!





a legtöbb ember nem tűz ki maga elé konkrét célokat. Nem tudja, hogy miért nem, egyszerűen csak nem csinálja. Vágyik nagy dolgokra, de a környezet visszahúzó hatása miatt nem indul el, hogy megszerezze azokat.
A négy leggyakoribb ok, ami miatt nem tűzünk ki magunk elé kézzelfogható, mérhető, határidős célokat:
1.    Nem vagyunk tisztában a fontosságával.
Ez az oktatási rendszer egyik alapvető hiányossága. Az emberek többsége a kemény munkára és – esetleg – a tanulásra esküszik. Mindkettő nagyon fontos, a legfontosabb azonban, hogy pontosan tudjuk, mit akarunk.
2.    Nem tudjuk, pontosan hogy is kellene csinálni.
A célkitűzés módszertana igaz ugyan, hogy egyszerű, de rejt néhány buktatót. A következő leckékben ezért részletesen fogjuk tárgyalni a „hogyan” kérdését.
3.    Nem hisszük el, hogy elérhetjük.
Talán ez a legsúlyosabb gát. A Kettős Teremtés sikerelve szerint mindennek kétszer kell megszületni: először az elménkben, és csak utána a valóságban. Ha valamiben nem hiszel, hogy elérheted, akkor nem is tudod elképzelni. Ha nem tudod elképzelni, kizárt dolog, hogy megtörténjen.
4.    Félünk.
Két félelmünk a legnagyobb.
Az első: félelem a kritikától, hogy mit fognak szólni az ismerősök és a rokonok, ha belevágunk abba a bizonyos dologba. Elárulom, hogy mit: SEMMIT. De ha szólnak is, ez a TE életed, nem igaz?
A második: félelem a kudarctól, hogy mi lesz, ha nem sikerül. Ugyanaz a válasz: SEMMI. Ha nem próbálod meg, szintén SEMMI. Akkor mit veszíthetsz?
Határozd meg, mi az, ami Téged visszatart! Legyen az első célod, hogy megszabadulj ettől a korlátozó tényezőtől. Az Élet túl rövid ahhoz, hogy puszta vegetációval töltsük.
A legtöbb ember egész életében egy dobozban él, egy dobozt bámul és egy dobozra vár. Változtass ezen; ne álmodd az Életed, hanem éld az Álmaidat!

http://litzlercoffee.com/

Számítok a véleményedre! Megkereslek, ha szeretnél hozzám szólni, vagy ha kérdésed van klikkelj ide 

info@litzlercoffee.com

+36 30 23 33 571 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése