2015. április 29., szerda

5 tipp, hogy jó napod legyen!


Ha úgy érzed, hogy rossz napod van; ha úgy érzed, a mai nap semmi sem fog sikerülni; ha legszívesebben mindentől és mindenkitől távol maradnál és egy sötét sarokban ülve búslakodnál egész álló nap, akkor alkalmazd ezt az 5 technikát, amelyekkel pozitívabbá és boldogabbá teheted még a legnehezebb időszakokat is!
1) Kelj fel és mosolyogj!
Készíts be egy cetlit az ébresztőórád mellé, amelyre előző nap már emlékeztetésképpen feljegyeztél valamit, hogy  még véletlenül se felejts el reggel mosolyogni! Hiszen nagyon sok olyan nagyszerű dolog van az életedben, amelyekre büszke lehetsz és örömmel tölt el Téged! Új nap, új remények! Csodálatos élmények várhatnak Rád a mai nap is! Miért ne indíthatnád tehát egy mosollyal a napot?
2) Írd ki magadból gondolataid!
Reggel mikor felkelsz és elkezdesz gondolkozni az előtted álló napon, egy csomó gondolat cikázik a fejedben ide-oda. Néhány ezek közül értékes pozitív gondolat, néhány pedig csak felesleges aggódás, amelyek rossz érzéseket válthatnak ki belőled. Írd le hát ezeket egy papírra! Írj le mindent, ami a fejedben van, az utolsó gondolatig! Amikor elkészülsz, meg fogsz lepődni mennyire tiszta és felszabadult lesz az elméd! Szinte megkönnyebbülsz tőle! Ez segít abban, hogy tisztán lásd a helyzeted és csak arra koncentrálj ami igazán fontos az adott napon.
3) Ismételd a pozitív gondolataid!
Ismétlés a tudás anyja! – szokták mondani. Nagyon sokan minden nap ugyanazon félelmeiket hajtogatják egész nap, stresszelve ezzel magukat (jórészt feleslegesen). “Kirúgnak az állásomból!” vagy “El fog romlani az autóm!”. Ezek felesleges aggodalmak és mégis mennyien emlegetik ezeket nap, mint nap…
Ahelyett, hogy folyton félelmeinket hangoztatnánk magunknak , ismételjünk pozitív dolgokat! Ha azon kapjuk magunkat, hogy már megint rossz irányba terelődtek gondolataink, azonnal lépjünk tovább! Gondoljunk ismét valami kellemesre! Ha valami olyan miatt aggódsz, amelyet meg kell tenned, akkor gondolj arra, hogy már be is fejezted. Sőt, kiválóan teljesítettél! Ez nem csak megnyugtat Téged, de ezzel a technikával nagyobb sikereket is elérhetsz.
4) Az első dolgod a legfontosabb és legnehezebb feladatod legyen!
Nagyon gyakran a legfontosabb dolgok tesznek nehézzé egy napot, igaz? Hiszen sok könnyű feladat várhat ránk egy nap, azonban ezeket ritkán nevezhetjük fontos feladatoknak. Milyen rossz érzés halogatni és halogatn ezt a nehéz feladatot egy egész álló napig, feleslegesen stresszelve ezzel magad, ahelyett, hogy hamar túlesnél rajtuk! Ha kész a feladat, az büszkeséggel tölt majd el Téged és rengeteg erőt ad a nap további részéhez!
5) Szánj egy kis időt nevetésre!
Még ha a napod nagyon durva is, ha minden rosszra fordult körülötted, akkor is szánj egy percet a nevetésre és rá fogsz jönni, hogy a dolgok nem is olyan vészesek, mint amilyennek azokat első körben gondoltad.

Emlékezz, a dolgok mindig annyira jók, amennyire jókká mi tesszük őket! Erőt kell venned magadon és a lehető legtöbbet kihoznod egy-egy napból, hiszen minden nap egyedi és megismételhetetlen! Élvezd hát ki minden percét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése