2015. április 29., szerda

Miért fontos, hogy jól végezzük a dolgunkat?





Mi válaszolunk rovatunkban a hozzánk érkező olvasói kérdések közül választunk ki egyet és próbálunk kielégítő választ adni. Tedd fel kérdésedet Te is!

A legfontosabb feladatunk hálózatépítésnél, hogy megfelelő példát mutassunk munkatársainknak. Dolgozzunk keményen, dolgozzunk hasznosan és eredményesen, osszuk be az időnket és érjük el kitűzött céljainkat.

Miért fontos, hogy jól végezzük a dolgunkat és eredményesen?

Elsősorban gondoljunk magunkra: minél kevesebb időt alatt, minél több hasznos és profitot termelő munkát elvégzünk, valamint építjük kapcsolati rnedzserünket és élvezzük az életet. Ez követendő példa, mert dolgozunk, pénzt keresünk, tudjuk menedzselni az időnket, valamint jut idő szórakozásra, sportra, családokra, barátokra. Tehát teljes és kiegyensúlyozott életet élünk. A jövedelmünktől függetlenül lehetünk sikeresek. A sikert mi határozzuk meg céljainkkal. Tehát tűzzünk ki egy végcélt és az oda vezető ellenőrzöpontokat.

Mik azok az ellenőrző pontok?

Olyen mérföldkövek, amik a célunk eléréséhez szükségesek. Pl. a végső célom az, hogy havonta egy hetet töltsek “nyaralással”/utazással/pihenéssel, ehhez nekem rengeteg szabadidőre és pénzre van szükségem. Jelenleg ott tartok, hogy évente egyszer tudom ezt megtenni.
A mérfölköveim a következők:
  1. évente 1 utazás
  2. évente 2-3 utazás/nyaralás
  3. minden évszakban egy nyaralás
  4. minden 2. hónapban egy hét utazás
  5. minden hónapban 1 hét nyaralás
Emellett természetesen vannak más mérföldkövek, mert nem csak a nyaralás motivál, nem ez az egyedüli célom. A saját lakás(ok), autó(k), növekvő passzív jövedelem. Mind-mind újabb és újabb mérföldkövek.

Miért tértem ki a célokra, az egyéni sikerre?

Azért, mert ezt fogják látni a hálózatunk tagjai. Nem elég nekik annyit mondani, hogy “dolgozz”, “miért nem csinálod?”. Foglalkozni kell velük. Mint szponzor potenciális példaképként kell viselkedni minden pillanatban. Nem elég azt mondani, hogy kemány munkával x ezer € fog keresni, el kell mondni a hozzá szükséges munkamorált és feladatokat.

A magyar mentalitás

Mi magyarok mindent akarunk és mindent azonnal. A mentalitásunk miatt az egymást segíteni fogalom nem alakult ki, sőt az ellentettje = akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is. A gazdagok többsége nem születik gazdagnak. Elszántak és el akarják érni a céljukat, példaképet választanak, majd 10-20-30 év eltetével elérik a várva-várt sikert és gazdagságot. Mi a stratégia? Másoltak valakit és a megszerzett tudásnak köszönhetően sikerre tudták vinni saját vállalkozásukat.

Hogyan aktivizáljuk a tagokat?

Mutassuk meg a mi példánkat, mutassunk nekik stratégiákat, vezessük be őket az önmegvalósítás világába. Meséljük el, hogy mi hogyan képzeljük el a jövőt, hol tartunk a kijelölt úton. Csodálatos dolgok fognak történni. Hiteles példaképként pozícionáljuk magunkat, akkor hittelesn tudjuk átadni a tudást és a hálózatunk tagjai is profiként folytatják a munkát. A hálózatépítés/csapatépítés legfontosabb feladata a másolódás.

Ha a pozitív példa nem elég?

Sok esetben az emberek továbbra is inaktívak maradnak. Miért? Nem szeretnék elhagyni a konfortzónájukat, nem szeretnének változni/változtatni, nincsen céljuk. Segítsük őket a döntés meghozatalában, tűzzünk ki egy időpontot sürgető tényezőként. A határidő leteltével sem aktív tagokat tovább nem kell semmiről sem informálni, számunkra nem léteznek. Miért kellenek adrasztikus lépések? Az időnk a legdrágább forrásunk, csak olyanokra fordítsuk, akik hajlandóságot mutatnak. Szerencsére sokan a változást választják.

Mit másoljanak?

  • a mentalitásunkat
  • az időmenedzsmentünket
  • a trükkjeinket, praktiáinkat
  • a kommunikációnkat
  • az önfejlesztési hajlandóságunkat
  • minden olyan szokást, ami kizökkenti az átlagembert a komfortzónájából
  • célok és mérföldkövek meghatározásának rendszerét
 




Nice Theme
Cél

Kövess minket!

Szavazás

Melyik MLM rendszert ismered?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése