2015. április 29., szerda

Hatékony kommunikáció az MLM-ben? Fontos?


Vajon mindenki elgondolkozott már azon, hogy az eredményes kommunikációs képességek hozhatják meg az MLM üzletében a sikert? Itt nem az írás képességéről van szó, hanem a verblis kommunikációs képességekről. Más szóval hogyan beszéljünk, hogyan vegyük fel a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akikkel találkozol és dolgozol az MLM üzleted során.
Akár tetszik, akár nem, a hatékony kommunikációs készségek hatalmas előnyt jelentenek, nem csupán üzleti megközelítésben, hanem a hosszú távú siker elérését tekintve is. Ezért elengedhetetlen, hogy ügyeljünk rá, hogy tanulással, gyakorlással és más kommunikációs technikával minél magasabb szintre hozzunk a beszédkészségünket. Ha hatékony kommunikációs képességekkel rendelkezünk az üzleti életben, akkor olyan szintű bizalomban részsülhetünk, amit soha nem is gondoltunk.
Mindenki láthatja, hogy minden az emberekkel való érintkezésen múlik. Nem tudunk erdményesen kapcsolatba lépni potenciális ügyfeleinkkel az MLM üzletünk során, ha nem rendelkezünk hatékony kommunikációs képességekkel.
A kommunikáció fontosságát nem szabad alábecsülni, különösen ha sikerre pályázunk az üzleti életben. Elősegíthet egy üzleti sikert, vagy akár alá is áshatja azt. A kommunikációs készségek folyamatos fejlesztése nagyon fontos szempont lehet az üzleti siker elérésében és az életben is. Miért koncentrál olyan kevés ember az ilyen képességek fejlesztésére, ha az egyik kulcsfontosságú összetevője lehet az MLM üzletük felvirágoztatásának?
Sajnos azért, mert nem veszik észre, hogy valami hiányzik, ami közelebb hozná számukra a sikereket. Többnyire az emberek azt hiszik, hogy jól kommunikálnak, de mindenki tudja, hogy ez nem igaz! Ha kimész az utcára és véletlenszerűen megkérdezel pár embert, hogy megfelelőnek, hatékonynak érzik-e kommunikációjukat, akkor kivétel nélkül mindegyikük határozott igennel fog válaszolni, senki sem látja magát rossz kommunikátornak.
Találkozhattunk olyan emberekkel, akik hatékonyan tudnak kommunikálni és olyanokkal is, akik csak beszélnek, de nem mondhatjuk, hogy kommunikáltak. Felvetődhet a kérdés, hogy miként fordulhat elő az, hogy az emberek egy párbeszéd során nem kommunikálnak?
Beszélhetnek, vannak hallható hanghatások, és van egyértelmű verbális kommunikáció, de nincs kapcsolat a két kommunikáló fél közt, nem használják ki a kommunikációs képességeiket. (Talán mert nem is rendelkeznek vele?) A lényeg, hogy a kommunikáció kétirányú folyamat, kell egy adó, aki átadja az információt, és kell egy vevő, aki fogadja azokat. Ha nincs kapcsolat a résztvevő felek közt a kommunikációs folyamatban, akkor azt valójában nem nagyon nevezhetjük kommunikációnak.

A kommunikáció és az MLM

Az egyetlen módja, hogy minimalizáljuk az eredménytelen kommunikáció kockázatát, hogy képességeinkkel fenntartsuk az éltető kapcsolatot a folyamat során. A kapcsolatot, amely meghozza a pozitív eredményt az érintettek számára. Ha komolyan elköteleztük magunkat a sikeres MLM üzlet felépítése mellett, akkor a hatékony kommunikátor szerepében kell megjelennünk. Elvégre ez az üzlet az emberek közti kommunikációra épül.
Ezen képességek megtanulása időbe telik, de a személyes és üzleti életben is tapasztalható változásokat hozhat. Ha a tanulás, gyakorlás és a tanultak alkalmazása mellett döntünk, akkor az határozottan pozitív hatással lesz az MLM üzletünkre is. Képzeljük csak el milyen változásokat hozhat, ha kiválóan tudjuk felvenni a kapcsolatot a leendő munkatársainkkal, kiszolgálni a vásárlóinkat és vezetni a csapatunkat.
Gondoljunk csak bele…
  • Az MLM üzlet emberek közt zajlik.
  • Az emberek szeretnek kommunikálni és kapcsolatba lépni egymással.
  • A verbális kommunikáció szakértőjeként még több emberrel tudjuk felvenni a kapcsolatot
  • Ezen az úton haladva MLM sikereket érhetünk el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése